Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hogyan neveljünk meg egy kutyát?

2009.02.06

Hogyan is kell megnevelni egy kutyát arra,hogy:

1. pórázon sétáljon

Ahhoz,hogy egy kutya megkedvelje a pórázt,nem szabad rángatni,és azt mondani hogy"gyere már!!".Egy két jó tanács ha semmi féle-fajta módon NEM megy a kutyasétáltatás:

-először csak a kertben(esetleg a parkban) próbáljuk meg hozzászoktatni a kutyust,hogy a póráz és a sétáltatás "jó móka".Ne rángassuk,hagyjuk hagy menjen  oda,ahova szeretne.(de a pórázt azért ne engedjük el!!:-) ) Ha a kutyus jól viseli,dicsérjük,simogassuk meg,hogy érezze:ez neki csak jót tesz!

-minden nap próbáljuk meg,és amikor úgy érezzük,hogy a kutya hozzászokott a pórázhoz,vigyük el nagyobb távra például: több utcányira. De figyeljünk:ha kóborkutya van a láthatáron mindenképpen fogjuk jobban a pórázt,nehogy a kutya elszaladjon.

-ennyi a kutyasétáltatás fortélya.Azért ha valaki pl:husky-t venne,ne engedje el póráz nélkül.Úgy el fog futni,hogy amire odanéznénk,már egy-kettő ->>kutya sehol.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Váálasz:)

(Erkafirka, 2012.11.29 18:08)

Kedves Judit és Viki!:) bocsi,hogy nem írtam eddig..:s remélem azóta a problémáitok kisebbek lettek a kutyusokkal!
De először is Viki. Nem mindegy,hogy a kutyusodra milyen nyakörvet raksz,milyen pórázzal viszed. A legjobb a bőr..sajnos kicsit drága,de hidd el jobb mint hogyha minden egyes sétáltatás után kéne újat venni!:) Ne félj,a kutyusod nem fog elszökni. Meg kell rendesen tanítani a dolgok menetrendjére,és minden okés lesz:) Amiket az előbb leírtam,azok neked is és Juditnak is szólnak!:) A kutyafuttató egy tökéletes hely arra,hogy a kutyusaitok kikapcsolódjanak,ismerkedjenek és elszakadjanak a már megszokott helyüktől:) iktassátok be ezeket minden sétáltatásnál!:)
Tényleg remélem,hogy mióta ezeket írtátok,a gondjaitok helyreálltak a kutyusokkal:)

Misi-válasz

(Erkafirka, 2012.11.29 18:03)

sziasztok!:) fuu hát a huskyk alapból egy szánhúzó faj,így arról,hogy ne húzzon konkrétan lehetetlen leszoktatni...onnan tudom,mivel az én huskym most 1,5 éves kb,és borzasztó...nevelhetetlen...:/ annyit sikerült neki megtanítani h 'ül!' :)) de segítségképp: a legjobb,ha bőr pórázt veszel bőr nyakörvvel!!ez alapszabály:) máskülönben kutya volt-nincs...:s először is próbáld meg a kertben sétáltatni u.úgy pórázzal. Itt tudod nevelni,mert saját környezetben lesz a kutyus,nem pedig rengeteg új dolog között. Fogd kisebbre a pórázt,ha kell a nyakörvénél fogva fogd és sétáltasd! Eközben húzd magad mellé és mondd neki h 'Nyugszik!' vagy 'Lassabban!' :) Ha ezt sikerül megtanulnia,akkor siker! A legjobb még ha kutyafuttatóba is viszed. Ott kaphatsz még tanácsokat ha semmikép nem megy a dolog.:) de remélem menni fog!:) Szurkolok!!:)

A kutyám nagyon huz

(Misi, 2012.11.29 15:28)

az én kutyám 6 honapos hasky. Akármikor elmegyek vele sétálni nem tudok nyugottan menni mert siet (HÚZ).
Hogyan tudom eről leszoktatni?

1145 Jávor utca 3.

(Gádorosi Judit, 2012.08.27 14:21)

Sziasztok! Az én kutyám idén lesz 2 éves.A sétáltatás elég nehezen megy. Amikor rá akarom adni a nyakörvet teljesen felpörög ugrál ugat alig tudom rá adni. És sétánál folyamatosan húz olyan erővel mintha szánkót húzna. Ha meglát valami számára izgalmas dolgot elránt. Nem tudom hogyan vegyem rá arra hogy ne húzzon hanem szépen sétáljon mellettem. Ha van valami jó módszer az nagyon jó lenne. Köszönöm.

Jó tanács ?

(Viki, 2012.08.23 21:53)

Sziasztok !
A kutyán nagyjából olyan 50-60-70 centi lehet és én pedig 143, és ha felugrik akkor nagyjából a hasamig ér el, és nem tudom hogy elvigyem -e sétálni , mert lehet hogy elszökik vagy valami mást csinál , akkor én vagyok a hibás ? Mert a barátnőmnek a kutyája már 4-szer elszakította a pórászt a kutyája és alig 20 kiló ! Na mindegy . Felnőttel mennyek el sétálni ? Kérlek segítsetek !

segítség-válasz :)

(Erka, 2011.07.18 19:40)

Hát...ez egy jó kérdés. Próbáld meg jutalomfalatokkal dicsérni ha kiléptek az utcára. Mondd neki,hogy "ügyes kutya,jó kutya" stb... Azt,hogy miért "cserélődik ki" a kutyusod...hát valószínűleg azért,mert fél. :/ Az előző tippjeimmel biztasd. Sőt,(nem tudom milyen pórázt használsz), de ha zsinóros automata pórázt veszel neki, akkor lehet hogy jobban fog menni,mivel érzi,hogy szabadabban tud mozogni. Nekem sem ment elsőre a kutyámmal,de kipróbáltam ezt a fajta pórázt,és nálunk bevált :) De tudod: ha ígysem megy,akkor is fordulhatsz erre az oldalra bizalommal ^^
További sok sikert,Erika (:

:)

(Dodesz, 2011.07.18 14:22)

az udvarban,még a hátsó udvarban is tökéletesen megy minden de ha kiviszem az utcára mintha kicserélték volna.ez mitől lehet?és hogyan lehetne ezen változtatni?

segítség-válasz :)

(Erka, 2011.07.17 23:02)

Szia Dodesz! :)
Egy 2 éves kutyus még majdnem ugyanúgy tanítható,mint egy kölyök,habár nehezebben. Ha ezt a módszert kipróbálod,abból még nem lesz semmi baj :) Nyugodtan próbáld meg,de ha így sem megy,akkor írj mégegyszer,és kitalálunk valamit.
Sok sikert kutyusodhoz,Erika :)

:)

(Dodesz, 2011.07.17 21:35)

ez a módszer egy kétéves kutyánál is bevállik??vagy csak a kölyköknél?

:)))

(Erka, 2010.07.29 20:19)

Okéss :)

KIRI!

(Turcsák Tibor, 2009.03.02 20:41)

Szia Erika!
Elolvastam nálam szerintem beválna.
Szia